5/27/2010

Εγω απ’ όσο ξέρω, πρώτα από όλα είναι ενωμένη σε οικονομικό επίπεδο, εφόσον είναι μια κοινή αγορά και έκτος αυτού κάποιες από τις χώρες (και η δική μας) έχουν και κοινό νόμισμα.

Η Ε.Ε έχει κοινοβούλιο, δικαστήρια, Κεντρική τράπεζα, Πρόεδρο κλπ, είναι ουσιαστικά μια ομοσπονδία Εθνικών κρατών που αποτελούν μια ολοκληρωμένη οντότητα.

Λογικά στο μυαλό του κάθε ανθρώπου θα έπρεπε να γεννιέται η εξής απορία.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΗ?
Και εφόσον αυτό αυτόματα θα οδηγούσε σε καθαρές από χρέη εθνικές οικονομίες θα μπορούσαν να αποπληρώσουν και τα έκτος Ε.Ε χρέη (ΗΠΑ, ΚΙΝΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ κλπ.)... ΓΙΑΤΙ?

Για να μην το χοντρύνω το πράγμα και πω: γιατί δεν συναντώνται στον ΟΗΕ και να αποφασίσουν όλα τα κράτη την από κοινού απόσυρση όλων των χρωστούμενων σε όλα τα κράτη ανά τον πλανήτη!

ΓΙΑΤΙ?


Δεν υπάρχει καλύτερη και πιο ξεκάθαρη απάντηση σε αυτο το ερώτημα απο αυτο που συμβαίνει σήμερα σε ολόκληρη την Ευρώπη και κατ’ επέκταση σε ολόκληρο τον κόσμο .

Για την Ευρώπη είναι ακόμη πιο φαύλο και προφανές το παιχνίδι που παίζεται μπροστά στους λαούς που την αποτελούν, γιατί είναι σα να χρωστάει η Αθήνα στη Θεσσαλονίκη ή ο καθένας από μας στον αδελφό του.

Μην γελιέστε, πάρτε μια γεύση για τα χρέη σε αυτούς τους συνδέσμους και θα καταλάβετε:

http://www.visualeconomics.com/gdp-vs-national-debt-by-country/

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ed/Debt.PNG

http://benhennig.postgrad.shef.ac.uk/wordpress/wp-content/uploads/2010/03/EUdebt2010.jpg

http://www.nytimes.com/interactive/2010/05/02/weekinreview/02marsh.html

Για να υπάρξει χρήμα πρέπει να υπάρχει δανεισμός = χρέος.

Το γεγονός ότι οικονομικά ενωμένες χώρες που μάλιστα ευελπιστούν να αποκτήσουν στο μέλλον και κοινό σύνταγμα δεν διαγράφουν τα μεταξύ τους χρέη, είναι τουλάχιστον παράλογο. Άρα κάτι άλλο παίζεται...

Πρέπει επιτέλους κάποιες αλήθειες να αποκτήσουν γερά θεμέλια στη συνείδηση των λαών μπας και αλλάξει η κατάσταση.

Λοιπόν, ΧΡΗΜΑ = ΧΡΕΟΣ δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από αυτό.
Όσο ζούμε με αυτό το οικονομικό σύστημα θα είμαστε ΟΛΟΙ για πάντα χρεωμένοι... το πιάσατε?

Και ποιο είναι αυτό το σύστημα;

ΤΟ  Σύστημα Κλασματικού Αποθέματος

Με το πέρασμα των χρόνων, το σύστημα κλασματικού αποθέματος (Fractional Reserve System) και το ενιαίο δίκτυο τραπεζών του (Εθνικές Τράπεζες στην περίπτωση της Ευρώπης) που υποστηρίζεται από μια κεντρική τράπεζα έγινε το κυρίαρχο χρηματικό σύστημα του κόσμου. Ταυτόχρονα, το κλάσμα χρυσού που έχει το ρόλο αντικρίσματος για τα χρήματα που δανείζονται μειώθηκε σταδιακά στο ΤΙΠΟΤΑ!

Η βασική φύση των χρημάτων άλλαξε.

Στο παρελθόν, ένα χάρτινο νόμισμα ήταν ουσιαστικά μια απόδειξη που μπορούσε να εξαργυρωθεί για μια τυποποιημένη ποσότητα χρυσού η ασημιού. Σήμερα, ένα χάρτινο ή ένα ψηφιακό νόμισμα μπορεί να εξαργυρωθεί μόνο για ένα άλλο χάρτινο ή ψηφιακό νόμισμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το χαρτονόμισμα είναι ένα είδος αξιόγραφου, γραμμάτιου, ή υποσχετικής στην οποία ο εκδότης αναγράφει το ποσόν και το είδος του νομίσματος το οποίο θα καταβάλει στον κομιστή. Εκδίδεται συνήθως από πιστωτικά ιδρύματα όπως είναι οι τράπεζες και γι αυτό είναι ευρέως γνωστό και ως τραπεζογραμμάτιο. Χρησιμοποιείται στις συναλλαγές ως χρήμα αξίας ίσης με την ονομαστική του αξία. Σήμερα στις περισσότερες χώρες τα τραπεζογραμμάτια εκδίδονται από τις Kεντρικές τράπεζες των χωρών.

Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα για το πως λειτουργεί το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να ακολουθήσει του παρακάτω συνδέσμους:

http://www.youtube.com/watch?v=y9VhfGKJ-0o&feature=PlayList&p=EF7290C739C24344&index=0&playnext=1

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-7492068823950286254&hl=en

όποιος προτιμάει τα κείμενα εδώ:

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/14196

Ύστερα από όλα αυτά σκεφτείτε τι πραγματικά είναι το «πακέτο στήριξης» της Ε.Ε και του ΔΝΤ και μετά, πριν αρχίσετε να λέτε, «...και τι να κάνω αφού έτσι έχουν τα πράγματα...» ή αρχίσετε να σφυρίζετε αδιάφορα, αφουγκραστείτε το τι συμβαίνει γύρω σας, υπάρχει λύση και θα την βρείτε εδώ:

http://www.thezeitgeistmovement.gr

Δείτε Επίσης:

Blog Archive

Popular Posts

Video

Ads

Από το Blogger.

Multimedia Updates