3/15/2011
Από που να ξεκινήσει κανείς.......Θα προσπαθήσω....

Τα πράγματα είναι απλά...δύσκολο όμως να τα περιγράψεις σε ένα μικρό άρθρο.

Λοιπόν ας πάρουμε τα δεδομένα.

Τι είναι το πετρέλαιο;


Το πετρέλαιο είναι προϊόν αποσύνθεσης ζωικών και φυτικών οργανισμών που εγκλείστηκαν μέσα στα πετρώματα σε μεγάλο βάθος στη Γη.

Το 80% χρησιμοποιείται για την παραγωγή καυσίμων για μηχανές εσωτερικής καύσης (Αυτοκίνητα, Μηχανές, Αεροπλάνα, Πλοία, Πύραυλοι κλπ) και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.



Το υπόλοιπο 20% χρησιμοποιείται κατά βάση ως πρώτη ύλη για πολλά χημικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των διαλυτών, των λιπασμάτων, των φυτοφαρμάκων, των συνθετικών προϊόντων όπως τα πλαστικά τα απορρυπαντικά, τα καλλυντικά, τα φάρμακα, τις εκρηκτικές ύλες κ.α.
Το πετρέλαιο βρίσκεται παντού και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της παγκόσμιας οικονομίας και ανάπτυξης.

Υπάρχουν όμως μερικά προβλήματα.

1. Όλα τα υποπροϊόντα του πετρέλαιου καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον.

2. Σε 40 χρόνια...μάξιμουμ...., το πετρέλαιο θα τελειώσει.

3. Η καταστροφή του πλανήτη μας από την κακή χρήση του, μπορεί να συμβεί νωρίτερα.

Και αναρωτιέμαι.... κάπου μεταξύ χαχανητών από τα τελευταία κουτσομπολιά του σταρ συστεμ..... κάπου ανάμεσα στην φαιδρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα, όταν απασχολούμαστε με το πια ομάδα θα κερδίσει το πρωτάθλημα.... κάπου εκεί, μεταξύ της παράλογης υποκρισίας των ονείρων του να φέρουμε κι αλλά παιδιά σε τούτο τον κόσμο που πεθαίνει....υπάρχει έστω και μια στιγμή, που ο καθένας από εμάς, νιώθει την ανάγκη να κουνήσει λίγο το χεράκι του και να αποδιώξει τον αφρό στον οποίο είναι μαθημένος να ζει;

Χωρίς πλάκα, μάγκες...κοπελιές, συνδικαλιστή που νομίζεις ότι χάνεις τα «δικαιώματα» σου, φανατικέ ποδοσφαιρόφιλε, ανίδεε καρεκλοκένταυρε βουλευτή, «φανταστικέ μου» εθνικιστή, βαριεστημένη μου νοικοκυρά των τηλεπαιχνιδιών και του μεσημβρινού Gosssip, κουλτουριάρη μου εσύ και η μάχες που δίνεις για την προβολή της «μοντέρνας τέχνης», αναρχικέ μου που έχεις χάσει τη μπάλα, καλέ μου πιστέ θρησκευόμενε..... και ΛΑΣΤ ΜΠΑΤ ΝΟΤ ΛΙΣΤ, βολεμένε μου λεφτά με το καγιέν σου....ένα πράγμα έχω να σας πω....

WE ARE ALL FUCKED…..όλοι μαζί, μηδενός εξαιρουμένου.

Την έχουμε πατήσει, εμείς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας τα εγγόνια των παιδιών μας....

Όταν το πετρέλαιο τελειώσει... πάπαλα...,απλά επιστροφή στο 500μχ και όλοι ξέρουμε τι υπέροχη εποχή ήταν εκείνη....Αλήθεια, Ξέρουμε ;;;;

Μεσαίωνας ονομάζεται η χρονική περίοδος της ανθρώπινης ιστορίας που διαδέχεται την περίοδο της Αρχαιότητας και τελειώνει με την περίοδο της Αναγέννησης. Διήρκεσε περίπου 1000 χρόνια. Χαρακτηρίζεται από τον σκοταδισμό σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης κοινωνίας, από την βια, τις αρρώστιες και την εξαθλίωση.

Η ζωή των ανθρώπων ξεκινά το χάραμα και τελειώνει με την δύση του ήλιου κάνοντας κοπιαστικές δουλειές ή πολεμώντας.

Οι άνθρωποι ζουν σε Φέουδα που τα διοικούν «ευγενείς» και «αριστοκρατικές» οικογένειες που ήταν ουσιαστικά απόγονοι παλαιότερων αρχηγών συμμοριών, παραιτημένων ή εκδιωγμένων στρατιωτικών, ζωοκλεφτών, καταπατητών κ.ά., οι οποίοι σταδιακά επεξέτειναν με λεηλασίες και ληστείες ή και με κατάλληλους γάμους την περιουσία τους και δημιούργησαν εκ των πραγμάτων εστίες πλούτου και εξουσίας που παρείχαν στους φτωχούς και πεινασμένους της περιοχής ασφάλεια και εργασία.

Τα φέουδα βρίσκονται σε διαρκή πόλεμο αναμεταξύ τους ώστε να «αποκτώνται» πόροι και να μεγαλώνει η περιουσία του εκάστοτε «φεουδάρχη» εξασφαλίζοντας έτσι την εξουσία των λίγων απέναντι στους πολλούς.

Τελειώνοντας με το μεσαίωνα να αναφέρω ότι, η ανθρωπινή ζωή δεν είχε καμιά ιδιαίτερη αξία (σε αυτό δεν έχουν αλλάξει και πολλά). Οι άνθρωποι του Μεσαίωνα θεωρούσαν τη γυναίκα κατώτερη από τον άνδρα. Πίστευαν ότι αυτό έδινε στους άνδρες το δικαίωμα να επιβάλλουν σ' αυτές σωματικές ποινές.


Κάπως έτσι λοιπόν,...λίγο χειρότερα όμως.

Γιατί χειρότερα ;;;

Γιατί κατά την μεσαιωνική περίοδο ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν περίπου 300 εκατομύρια....σήμερα ο παγκόσμιος πληθυσμός αγγίζει τα 7 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, δηλαδή 23 Χ 300.000.000 άνθρωποι ζουν σήμερα στον ίδιο πλανήτη που ζούσαν τα μόλις 300 εκατομύρια του μεσαίωνα.

Έτσι λοιπόν, μια επιστροφή στις συνθήκες του μεσαίωνα, θα σήμαινε τον μαζικό θάνατο τουλάχιστον 6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων....Λέτε να είσαστε στους «τυχερούς» που θα επιβιώσουν από ένα τέτοιο ανθρώπινο ξεκλήρισμα;

Οι «τυχεροί» που θα επιβιώσουν θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ χειρότερα από ότι οι πρόγονοι τους κατά τον μεσαίωνα.

Πολύ, πολύ, πολύ χειρότερα.

Γιατί πολύ απλά,

αγαπητέ μου συνδικαλιστή δεν θα υπάρχουν «τα δικαιώματα του εργαζομένου» σε έναν μελλοντικό μεσαίωνα,

ούτε χλιδάτα γήπεδα και πλαστικές καρέκλες που να μπορείς να κάψεις φανατικέ μου ποδοσφαιρόφιλε και να τις πετάξεις στο κεφάλι του «αντίπαλου» οπαδού.

<------------------------|
Εσύ αγαπητέ μου βουλευτή, το πιθανότερο είναι να σκάβεις στα χωράφια κάποιου πού μπορεί να σε σαπίσει στο ξύλο αν δεν το κάνεις, ή που απλά μπορεί να βάλει άλλους να σε σκοτώσουν για ένα κομμάτι ψωμί...όταν ο κόσμος πεινάει δεν υπάρχει ηθική, υπάρχει επιβίωση.

«φανταστικέ μου» εθνικιστή, εσύ θα είσαι από τους πρώτους που θα πεθάνουν καθώς αποχαυνωμένος από την πειθώ και τον λαϊκισμό κάποιου «ευπατρίδη ρήτορα», θα ριχτείς στην μεγάλη μάχη για την επιβίωση «της πατρίδας» και σε εκείνο το πεδίο της μάχης τα πεινασμένα παιδιά σου θα χάσουν τον πατέρα τους και με την σειρά τους οι «εχθροί σου», για να εκδικηθούν εσένα κι όλο σου το σόι, θα βιάσουν την γυναίκα σου πριν την πάρουν για σκλάβα και θα σκοτώσουν, τους ήδη εξαθλιωμένους από την πείνα, απογόνους σου.

Βεβαίως τα τηλεοπτικά κανάλια ΔΕΝ θα καλύψουν το παραπάνω γεγονός προς τέρψιν των απανταχού βαριεστημένων νοικοκυρών.
Δυστυχώς για σένα καλή μου νοικοκυρά (ή ευτυχώς), δεν θα ξοδεύονται υπέρογκα ποσά, στήνοντας ψεύτικα σπίτια με κάμερες, που προσβάλουν την ανθρώπινη νοημοσύνη και αξιοπρέπεια, προβάλλοντας τον ανθρώπινο πόνο, μόνο και μόνο για να περάσει μια ακόμη βαρετή μέρα της δίκης σου ζωής.

Κι εσύ κουλτουριάρη μου, που το πρωί συνήθιζες να περνάς την μέρα σου στην έκθεση μοντέρνας τέχνης θαυμάζοντας την «σύλληψη» της ιδέας ενός σκύλου δεμένου που αργοπεθαίνει από πείνα, δεν θα έχεις χρόνο για τέτοιου τύπου γεμάτες «ευαισθησία», «ψυχαγωγικές» δραστηριότητες, καθώς το πιθανότερο είναι να γίνεις ο ίδιος τροφή στα σκυλιά ράτσας κάποιου μελλοντικού «ευγενή» που θα ορίζει την τύχη σου...δυστυχώς... ο διαφωτισμός και η αναγέννηση ήρθαν την προηγούμενη φορά, μετά από 1000 χρόνια και μετά την πτώση μιας θεοκρατούμενης αυτοκρατορίας....Sο do the Math.

O Ρομπέν τον δασών ήταν λαϊκός μύθος, φανταστικός χαρακτήρας που βγήκε μέσα από τα σπλάχνα μιας σκοτεινής περιόδου που προσπαθούσε να βρει μια αχτίδα φωτός για να επιβιώσει. Εσύ αναρχικέ μου που έχεις χάσει τη μπάλα, έχεις μάθει να αντιστέκεσαι σε μια εξουσία που σου ασκείται σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα., γεμάτο φιλελεύθερους νόμους για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στον επερχόμενο μεσαίωνα δεν θα μπεις φυλακή, ούτε θα παίξει ρόλο το αν είσαι ανήλικος ή όχι. Δεν θα έχεις να φας, δεν θα έχεις Internet να οργανωθείς, δεν θα υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να σου συμβεί...δεν έχεις δει Mad Max; Δες το.

Καλέ μου, πιστέ, θρησκευόμενε, ΟΧΙ, Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ, όσο κι αν προσεύχεσαι, τα παιδιά σου δεν θα επιβιώσουν χωρίς φαϊ σε όποιον θεό κι αν πιστεύεις κι ότι χρώμα κι αν έχεις, οι αγαπημένοι σου δεν θα έχουν καταληφθεί από κάποιο δαιμόνιο, απλά θα πεθαίνουν από την κοινή γρίπη.....ο ένας μετά τον άλλο, σαν τα κοτόπουλα.

Και άφησα το καλύτερο για το τέλος.

Βολεμένε μου λεφτά με το καγιέν σου, εάν δεν βρεις έναν «μαγικο» τρόπο:

Να κάνεις τα λεφτά σου, που βρίσκονται σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό υπό μορφή ψηφιακών δεδομένων σε έναν υπολογιστή που δεν δουλεύει γιατί δεν υπάρχει ρεύμα, να έχουν αξία.



Να μετατρέψεις, το άχρηστο πλέον χαρτί που είχες φυλαγμένο, σε κάτι που θα έχει αξία (και δεν μιλάω για κωλόχαρτο).

Να συγκρατήσεις τους πεινασμένους μακριά από το ψυγείο σου.

Να επιβιώσεις από την χολέρα, την πνευμονία ακόμα και από το κοινό κρυολόγημα χωρίς ίχνος φαρμάκων.

Να αποκτήσεις ρητορικές ικανότητες πειθούς, μεγάλα μπράτσα, ικανότητες επιβίωσης στιλ ΡΑΜΠΟ( ή Τομ Χάνκς στον Ναυαγό – απαιτείται μπάλα), πανοπλία ή απεριόριστες σφαίρες και Invulnerability, όπως όταν κάνεις cheat στο Call Of Duty….

Sorry αλλά το μέλλον σου δεν θα είναι και πολύ διαφορετικό από εκείνο των παραπάνω.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ........ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ!!!

Όλα αυτά θα συμβούν αν συνεχίσουμε, έτσι απλά, να ζούμε τις επιφανειακές ζωούλες μας και τα μικρομέγαλα θέλω μας.

Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα καταρρέει, ακριβώς όπως όλοι οι «χάρτινοι πύργοι», το κλίμα αλλάζει διαρκώς προς το χειρότερο και το γήινο οικοσύστημα καταρρέει.
Παρόλα αυτά, εμείς αρκούμαστε στο να περάσει όπως, όπως μια ακόμη μέρα, αρκεί να μην χάσουμε αυτά που έχουμε τώρα........

ΝΤΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΝ! ΣυΝαγερμός Ηλιθιότητας....

.......αν συνεχίσουμε σε αυτή την νιρβάνα του παραλογισμού, ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ !
Ακόμα κι αν δεν τα χάσουμε εμείς θα τα χάσουν οι απόγονοι μας.

ΝΑΙ! Σε σένα το λέω μάνα και πατέρα, που κάνετε όνειρα για το μέλλον του παιδιού σας, που μοχθείτε κάθε μέρα για να του προσφέρετε ότι καλύτερο μπορείτε....Αν δεν αλλάξετε στάση ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζετε την ίδια σας την ζωή θα φτιάξετε έναν μεσαίωνα για τα παιδιά σας.

Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα.

Ο σημερινός τρόπος ζωής δεν είναι βιώσιμος για κανέναν μας.

Υπάρχουν υγιής δυνάμεις εκεί έξω που αγωνιούν για το αύριο όλων μας, ενωθείτε μαζί τους και μην περιμένετε να κάνουν κάποιο θαύμα εκείνοι για εσάς, αυτή τη στιγμή ο πολιτισμός μας, ακόμα και με τα προβλήματα του, μας επιτρέπει την πολυτέλεια της επιλογής της ηθικής σύμπραξης ανάμεσα στους ανθρώπους, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εκείνος ή ο άλλος, ...υπάρχει ΕΜΕΙΣ!
Όλοι μαζί, ας αδράξουμε αυτήν την τελευταία ευκαιρία πριν πιάσουμε πάτο......

... για αργότερα δεν ξέρω...αλλά δυστυχώς μπορώ να φανταστώ...
και για ένα πράγμα είμαι σίγουρος, ότι η ηθική και ο αλτρουισμός δεν τρώγονται.

Αν ύστερα από όλα αυτά δεν ίδρωσε το αυτάκι σας, no problem, συνεχίστε ...
«ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ»....Περιμένετε να σας σώσουν, Μεσσίες, εθνάρχες ή Ψευτοιδεολόγοι...

Όσοι νιώσατε κάτι, μην μένετε άπραγοι.
Ενημερωθείτε, ψάξτε, χρησιμοποιήστε τον χρόνο σας για να επιμορφωθείτε πάνω στο τι μπορεί να γίνει για να μην φτάσουμε στον επόμενο μεσαίωνα.

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Φοβερή παρουσίαση της κατάστασης...
απιστευτη φωτο του ΛΕΦΤΑ ως ναυαγου!!
Το αναποστάρω...

Antoine είπε...

Άψογο, τόσο πολύ σωστό αναφερόμενο σε μια πραγματικότητα που με τον τρόπο που ζούμε φαίνεται αναπόφευκτη. Μπράβο για αυτό το κείμενο αφύπνησης.

Δείτε Επίσης:

Popular Posts

Video

Ads

Από το Blogger.

Multimedia Updates