6/25/2010
Μέσα σε αυτή τη σαθρή και παθητική κοινωνία υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που προσπαθούν με όποιες δυνάμεις διαθέτουν, να ταρακουνήσουν τα νερά.

Εδώ και αρκετό καιρό, ένας φίλος με τον οποίο γνωρίστηκα μέσα στο διαδίκτυο, ο Μανώλης Ανδριωτάκης, προσπαθεί να φέρει στο φως της επικαιρότητας, σε κοινή θέα, ένα ακόμα πρόβλημα που μας αφορά όλους κι όχι μόνο εκείνους που έχουν πληγεί άμεσα.

Αναφέρομαι στον αγώνα που κάνει για την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που έχουν κοστίσει ζωές!



Γράφει: «Εδώ έχουμε σε πρώτο πλάνο την Ελλάδα της αρπαχτής, της αδιαφορίας προς τους Νόμους, την Ελλάδα του κυνισμού, της εκπόρνευσης και του εκχυδαϊσμού καθετί ανθρώπινου κι ωραίου, την Ελλάδα της νοσηρότητας και της βρωμιάς, του τσαμπουκά και του «δε βαριέσαι», την Ελλάδα του «όλα αγοράζονται» και «όλα πουλιούνται».

Έτσι είναι αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Αυτή η άρρωστη κοινωνία που όλοι μας συντηρούμε μπορεί να γίνει καλά! Η συνειδητοποίηση πως για οτιδήποτε συμβαίνει σε έναν από εμάς καταλήγει σαν μπούμερανγκ πίσω σε μας, στο κοινωνικό σύνολο, είναι σημαντική και αποτελεί το πρωτο στάδιο της θεραπείας.

Τα προβλήματα της κοινωνίας μας αφορούν όλους και πρέπει να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε ότι βρισκόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μέσα σε ένα κουτί. Το κουτί αυτό δεν φτιάχνεται και δεν σηκώνει μερεμέτια, πρέπει απλά να το ξεφορτωθούμε για να προχωρήσουμε προς μια άλλη κατεύθυνση.

Μια κατεύθυνση στη οποία όλοι είμαστε υπεύθυνοι για αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο μας και που όλοι προσπαθούμε να κάνουμε κάτι για να αποκτήσουμε επιτέλους εκείνη την υγιή κοινωνία που αποζητούμε.

Παρακαλώ τους Μπλόγκερ να συνδράμουν την προσπάθεια.

Μανώλη σε ευχαριστώ.

προσοχή φονικές διαφημίσεις

http://andriotakis.wordpress.com/2010/06/25/provoli_irakleio/

To trailer του ντοκιμαντέρ εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=BNBBdaBDwVg

1 σχόλια :

hackaday είπε...

Νικόλα σου εύχομαι να περάσεις καλά το δεκαπενταύγουστο.

Δείτε Επίσης:

Popular Posts

Video

Ads

Από το Blogger.

Multimedia Updates