7/08/2007
«Μ
ια ακόμη μέρα στην δουλειά τέλειωσε»
σκέφτηκα καθώς γέμιζα το ποτήρι με κόκα κόλα, πήγα στο σαλόνι και κάθισα στον καναπέ, ακούμπησα το παγωμένο ποτήρι στο τραπέζι και άρχισα να χαζεύω τις σταγόνες απ’ το ποτήρι μου, που κύλησαν πάνω στο τραπέζι, εκείνοζωντάνεψε για ακόμη μια φορά καθώς άρχισε να αναπαριστά με γραφικά τελευταίας γενιάς τις δροσερές σταγόνες από το ποτήρι μου.
Δίπλα από τον καναπέ είχα ακουμπίσει την τσάντα μου, έβγαλα το Ι-pod και το ακούμπησα στην επιφάνεια του τραπεζιού- που είχε πλημμυρίσει από χρώματα σαν αυτά του αναψυκτικού μου- εμφανίστηκαν οι εικόνες των εξώφυλλων των αγαπημένων μου τραγουδιών, ακούμπησα το δάκτυλο μου πάνω στο ‘enjoy the silence’ και αφέθηκα στους αγαπημένους μου ήχους. «Enjoy the silence...» το τραγούδι τελείωσε και θυμήθηκα πως περίμενα ένα επείγον e-mail, έβγαλα από την τσάντα το pc και το ακούμπησα στο τραπέζι, μετά από ένα σύντομο ήχο, η οθόνη εμφανίστηκε στον αέρα μπροστά μου, πέρασα το χέρι μου από μέσα της για να πιάσω την κόκα κόλα που βρισκόταν από πίσω απ’ το pc. Το email που περίμενα δεν είχε έρθει και έτσι το άφησα σε κατάσταση αναμονής να ελέγχει σε τακτά χρονικά διαστήματα τα mail μου. Μετά από λίγο το pc έβγαλε ένα απαλό ήχο, σαν θρόισμα και τα mail μου εμφανίστηκαν στην επιφάνεια του τραπεζιού.

----------------------------------------------

Μοιάζει με κάποιο απόσπασμα από βιβλίο επιστημονικής φαντασίας αλλά αυτά που κάποτε βρίσκονταν στη σφαίρα της φαντασίας αρχίζουν σιγά, σιγά να γίνονται πραγματικότητα. Θα ξεκινήσω με το αναμενόμενο SURFACE της Microsoft.


Μία Οθόνη 30 ιντσών βρίσκεται μέσα σε ένα τραπέζι από fiberglass και ατσάλι. O χρήστης έρχεται σε επαφή με τον ψηφιακό κόσμο περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η λεπτή γραμμή μεταξύ εικονικού και πραγματικού κόσμου λεπταίνει ακόμη πιο πολύ καθώς τα χέρια ακουμπάνε τα δεδομένα (data, mp3, video, photos) που εμφανίζονται στην «επιφάνεια» του τραπεζιού. Το Surface πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά στο τέλος του 2007 και θα κοστίζει περίπου 10000 Ευρώ. Τραπεζάκι κανείς; http://www.surface.com

Το επόμενο είναι το PC του μέλλοντος και θα
κυκλοφορήσει στην αγορά πιο σύντομα από όσο νομίζετε.



http://www.rense.com/general69/future.htm



Ευτυχώς η τεχνολογία έχει και τα καλά της.

3 σχόλια :

Antoine είπε...

Ομολογώ έχω εντυπωσιαστεί, όμως πρέπει να πώ πως όταν είμαστε 16 χρονών λέγαμε πως το 2000 θα έχουμε διαστημοπλοια και πτητικές μηχανές στην καθημερινότητά μας. Βέβαια αυτά δεν έγιναν το 2000 και πλέον μπορώ να πω πως για το 2100 τα βλέπω. Συμπέρασμα, η φαντασία μας ήταν πιο μπροστά απο την επιστημονική μας πρόοδο.

Taskebas είπε...

«Enjoy the silence...» για 4 λεπτά περίπου που διαρκεί το τραγούδι γέρο….!! και μετά ξανά με τα μούτρα στην τεχνολογία. I-pod, Laptop, e-mail, Pc, web, Blog, κπλ κλπ. Καλή η τεχνολογία δε λέω «Ευτυχώς η τεχνολογία έχει και τα καλά της», όπως λες και εσύ αλλά καμιά συνεστίασή (ή ακόμα καλύτερα κανένα συμπόσιο!!!) θα μας έκανε καλό πιστεύω. Το τραπεζάκι πάντως πολύ καλό. Αλλά 10.000 Ευρώ!!!. Υπομονή μάλλον 2-3 χρονάκια να πέσει η τιμή και βλέπουμε.

Taskebas είπε...

WiTricity ή αλλιώς...Ασύρματο ηλεκτρικό ρεύμα.....!

Δεν είναι κάτι νέο...
Χρόνια οι επιστήμονες προσπαθούν να δημιουργήσουν ασύρματο ηλεκτρικό ρεύμα. Να μπορούν δηλαδή να τροφοδοτήσουν συσκευές με ηλεκτρική ενέργεια , από απόσταση χωρίς να παρεμβάλλονται καλώδια.
Η ιδέα είχε ξεκινήσει από τον Tesla, και έχει ειπωθεί ότι τελικά το κατάφερε το 1899! Και το κατοχύρωσε ως εφεύρεση το 1900 (US patents 645,576 & 649,621).
(Δίπλα μια φωτογραφία από το πείραμα του το 1899 από τον δικτυακό τόπο http://peswiki.com/.... ).
Ήταν το περίφημο "Tesla coil".Κατασκευάστηκε μια συσκευή η οποία έμοιαζε με μανιτάρι και είχε ύψος γύρω στα 60 μέτρα. Κατάφερε σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής να μεταφέρει ηλεκτρική ενέργεια, ασύρματα σε απόσταση 26 μιλίων, η οποία , από ότι αναφέρεται, καταστράφηκε με δυναμίτη το 1917.

(Το περίεργο είναι ότι χρόνια μετά υπήρξε ένα παιχνίδι στον υπολογιστή στρατηγικής το επονομαζόμενο "Red Alert", όπου μέσα στα όπλα άμυνας του παιχνιδιού ήταν και το "Tesla coil" το οποίο φορτιζόταν και δημιουργούσε εκκενώσεις ηλεκτρικού ρεύματος,σκοτώνοντας τους εχθρούς..).

Λέγεται ότι κατά το πείραμα του Tesla, λόγω της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας (ηλεκτρομαγνητική), όλα τα ζώα σε μια ακτίνα αρκετών μιλίων απο το "μανιτάρι", έφυγαν εκτός εμβέλειας και δεν ξαναγύρισαν μέχρι το τέλος του πειράματος (σύμφωνα πάντα με αναφορές της εποχής).

Σήμερα, μέσω του φαινομένου της επαγωγής, είναι γνωστό ότι υπάρχουν αρκετές συσκευές που φορτίζονται , χωρίς να υπάρχει αγώγιμη επαφή μεταξύ συσκευής και ρεύματος
(πχ. επαναφορτιζόμενες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες).

Αρκετά όμως με την ιστορία.

Οι συνήθεις ύποπτοι στο MIT κατάφεραν να κάνουν το ασύρματο ηλεκτρικό ρεύμα πραγματικότητα, βάφτισαν δε, την "wireless electricity", WiTricity!
Κατάφεραν λοιπόν να ανάψουν ηλεκτρικό λαμπτήρα των 60W από απόσταση 2 μέτρων και κάτι ,χωρίς τη μεσολάβηση καλωδίων.
Στο πείραμα που έλαβε χώρα χρησιμοποίησαν δύο πηνία (coils) φτιαγμένα από χαλκό για να δημιουργήσουν σύνδεση μεταξύ πομπού και δέκτη , και ανακάλυψαν μεταξύ άλλων ότι ενώ υπήρχε ισχυρή αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο ,ο πομπός δεν επηρέαζε ιδιαίτερα το περιβάλλον εκτός δέκτη (προφανώς δεν δημιουργούσε παρεμβολές με άλλες συσκευές).
Συν τοις άλλοις να αναφέρουμε ότι το σύστημα είχε μια απόδοση της τάξης του 40% (δηλαδή το 40% μόνο της ηλεκτρικής ενέργειας αξιοποιήθηκε από τον λαμπτήρα).
Άντε να δούμε τα laptop και τα κινητά κάποια στιγμή να τα χρησιμοποιούμε χωρίς μπαταρίες και καλώδια...

Δείτε Επίσης:

Blog Archive

Popular Posts

Video

Ads

Από το Blogger.

Multimedia Updates