7/09/2007
Θα ξεκινήσω να παραθέτω κομμάτια από ένα βιβλίο που γράφω εδώ και δύο χρόνια.
Σε αυτό το βιβλίο με τίτλο «ΤΟ ΜΑΝΙΟΥΑΛ» ο σκοπός μου είναι να καταθέσω και να μοιραστώ τις απόψεις και τα συμπεράσματα μου -με τον δικό μου τρόπο- σε μερικά από τα σημαντικότερα πράγματα, έννοιες και καταστάσεις που απασχολούν λίγο η πολύ όλους μας.
Προσπαθώντας να είμαι σύντομος και περιεκτικός γράφω για τους γονείς μας, τα αδέλφια μας, την κοινωνία, το χρήμα, τον έρωτα, το σχολείο, το γάμο, το κάπνισμα, την φιλοσοφία και άλλα πολλά.

Σε τούτο εδώ το blog κατά καιρούς θα κάνω post κάποια από αυτά τα κεφάλαια του βιβλίου, ξεκινώντας με το «Ενδείξεις και αποδείξεις – Η διαφορά μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού».

Σημείωση : Κάθε κεφάλαιο θα το παραθέτω σε 2 μέρη

Μέρος 1

Αυτή λοιπόν είναι μια ακόμη κατάσταση που την συναντάμε διαρκώς στην ζωή μας.
- Πέφτει κάποιος κάτω και χτυπάει, πετάγεται ένας άλλος 5 μέτρα πιο κάτω που τον είδε να πέφτει και λέει « πάει ο άνθρωπος, έσπασε την μέση του...»

«ακαριαίος θάνατος...μάλλον έσπασε το λαιμό του...» πετάγεται και λέει ένας άλλος παραδίπλα.

Ο χτυπημένος κείτεται στο δρόμο και ένας παππούς που δεν βλέπει και δεν ακούει καλά πάει και ακουμπάει το αυτί του στο στήθος, του γύρω στα 35 λιπόθυμου άντρα και φωνάζει έντρομος, «δεν ακούω την καρδιά του μπορεί να έπαθε έμφραγμα!...είναι και γέρος άνθρωπος...» προσθέτει με την σιγουριά ενός εισαγγελέα που μόλις έκρινε κάποιον ένοχο για ανθρωποκτονία.

Οι υπόλοιποι μαζεύονται γύρω του και ένας από αυτούς λέει, « μόλις κάλεσα το ασθενοφόρο, σε λίγο θα είναι εδώ να...»
«άδικος κόπος» τον διακόπτει μια πιτσιρίκα 16 χρονών που περνούσε από εκεί πηγαίνοντας στο φροντιστήριο της.

«Τι εννοείς ;» της λέει εκείνος.

«μα δεν το βλέπεις τον παππού ρε μπάρμπα; Την έκανε, πάει κατευθείαν στον Πετράκι...».

Εκείνος ρίχνει μια βιαστική ματιά στον πεσμένο άντρα, «τι λες κοπέλα μου; Ποιον Πετράκι; Ο άνθρωπος είναι προφανές πως δεν θα πάει πουθενά!...».
Οι σειρήνες ακούγονται όλο και πιο κοντά.
Η πιτσιρίκα συνέχισε στο δρόμο της κουνώντας το κεφάλι και ο παππούς με την βαριά ακοή αναστέναξε, « ουφ, ακόμα άλλος ένας από την γενιά μου έφυγε...»

To be continued…

4 σχόλια :

Taskebas είπε...

Τελικά ο τύπος που "Πέφτει κάτω και χτυπάει" είναι "γύρω στα 35" ή όπως λέει η πιτσιρίκα "παππούς" αλλά και ο παππόυς με την "βαριά ακοή" άλλος ένας από την "γενιά του"!!!!. Μάλλον θα πρέπει να διαβάσουμε και την συνέχεια.

Antoine είπε...

Είναι γεγονός η πραγματικότητα του καθενός είναι το αστείο ή η βλακία κάποιου άλλου. Ότι δεν μας αφορά δεν μας αγγίζει, η ζωή όμως κάνει κύκλους και αυτό που δεν αφορά την πιτσιρίκα που τώρα είναι 16 και αποκαλεί παππού έναν 35χρονο άντρα αύριο όταν αυτή θα είναι στα ίδια χρόνια θα ανακαλύψει έντρομη το πόση μεγάλη διαφόρά είναι να είσαι "παππούς" στα 35 από το να είσαι "γιαγιά" στα 35...

Taskebas είπε...

Το τραγικό είναι ότι εκτός από την 16χρονη πιτσιρίκα που "βλέπει" των 35αρι "παππού" αν και ξέρω έναν 35άρι "Γέρο" χαχαχα τον τύπο τον βλέπει και ο πραγματικός παππούς σαν έναν από την γενιά του!!!
Συμφωνώ με τον "Antoine" για την πιτσιρίκα, γιατί υπάρχουν πολλές 35άρες που και νιώθουν αλλά και πραγματικά είναι γιαγιάδες χωρίς εισαγωγικά!!.
Η ελαφρότητα που αντιμετωπίζουμε ότι δεν μας αφορά, είναι το χαρακτηριστικό της εποχής μας.

Nick Fassolas είπε...

Ρε Μ.... Ο Παππους είναι οντως παππους και δεν ακουει ουτε βλεπει και ετσι νομιζει οτι και ο πεσμενος αντρας ειναι στην ηλικια του! οσο για την πιτσιρικα αυτη ολους παππουδες τους βλεπει! Αντε βρες ακρη βρε παππού! χαχα!

Δείτε Επίσης:

Blog Archive

Popular Posts

Video

Ads

Από το Blogger.

Multimedia Updates