1/31/2008
Ένας πλανήτης τύπου Γης εντοπίστηκε έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Είναι ο πρώτος που μπορεί να υποστηρίξει νερό σε μορφή υγρή καθώς και ζωή όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες σήμερα.

Υγρό νερό είναι το κλειδί για την ύπαρξη ζωής όπως την γνωρίζουμε. Ο νέος πλανήτης βρίσκεται στο σημείο "Goldilocks" απόσταση ούτε πολύ κοντά ούτε πολύ μακρυά από το άστρο του και έτσι στην επιφάνειά του το νερό ούτε εξατμίζεται ούτε είναι σε μορφή πάγου.

"Έχουμε υπολογίσει ότι η μέση θερμοκρασία αυτής της Υπερ-Γής είναι ανάμεσα σε 0 και 40 βαθμούς Κελσίου και το νερό πρέπει να είναι σε υγρή μορφή" ο Δρ. Αντρι ανακοίνωσε.

3 σχόλια :

Nick Fassolas είπε...

Απο οτι διάβασα στο άρθρο ο εν λόγο πλανήτης είναι μόλις 20 ετη φωτός μακριά και αυτό για τα αστρονομικά δεδομένα σημαίνει ότι είναι πρακτικά "δίπλα μας". Με την παρούσα όμως τεχνολογία θα μας πάρει τουλάχιστον 100 χρόνια να φτάσουμε σε αυτόν. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στα θέματα ώθησης των κινητήρων των διαστημοπλοίων, ώστε να χρειαζόμαστε λιγότερο χρόνο για να τον φτάσουμε!

plagal είπε...

Πηγή?

Nick Fassolas είπε...

Ακολούθησε το link : http://www.space.com/scienceastronomy/070424_hab_exoplanet.html

Δείτε Επίσης:

Popular Posts

Video

Ads

Από το Blogger.

Multimedia Updates