10/01/2009
Πριν από 70.000 χρόνια το Υπερηφαίστιο Τομπα στην Σουμάτρα εκρήγνυται. Ακολουθούν 6 χρόνια πυρηνικού χειμώνα που φέρνουν ως αποτέλεσμα 1000 χρόνια παγετώνων. Λιγότεροι από 10.000 Ενήλικοι άνθρωποι επιζούν από αυτή την καταστροφή!



Ο Άνθρωπος είπε τις πρώτες του λογικές Λέξεις πριν από 40.000 χρόνια

Οι άνθρωποι άρχισαν να ζωγραφίζουν πριν από περίπου 35.000 χρόνια

Πριν από 25.000 χρόνια, ήταν η τελευταία εποχή των παγετώνων και είχε διάρκεια 7.000 χρόνια! O Homo Neanderthalensis (Νεαντερθαλ) Εξαφανίζεται.



14.000 Χρόνια πριν, ο άνθρωπος εξημερώνει κατσίκες και σκυλιά.

Πριν από 12.000 χρόνια. - Η στάθμη της θάλασσας αυξήθηκε απότομα και υπήρξαν μαζικές πλημμύρες λόγω των τελευταίων παγετώνων που λιώσαν.
Ο Homo floresiensis εξαφανίζεται. Ο Homo Sapiens γίνεται το μόνο είδος ζωής του γένους Homo.

12.000 Χρόνια πριν, Ο Homo Sapiens – ο ανθρωπος, δαμάζει την γή και μαθαίνει να την καλλιεργεί. Ξεκινάει η Νεολιθική εποχή.



Η Νεολιθική εποχή ήταν η πρώτη γεωργική επανάσταση, γίνεται η μετάβαση από το κυνήγι και τη συλλογή, σε κοινότητες και στη γεωργία. Ο Άνθρωπος αναγνώρισε ότι τα ζώα, εκτός από τροφή, μπορούσαν να του δώσουν και μια σειρά από άλλα χρήσιμα προϊόντα. Αυτές περιελάμβαναν:

* Δέρματα (από μη οικόσιτα ζώα)
* Κοπριά για τη βελτίωση του εδάφους (από όλα τα οικόσιτα ζώα)
* Μαλλί (από πρόβατα, Λάμας, κατσίκες κλπ)
* Γάλα (από κατσίκες, βοοειδή, πρόβατα, άλογα και καμήλες)
* Έλξη (από βόδια, γαϊδούρια, άλογα και καμήλες)

Πριν από 10.000 χρόνια Εμφανίζεται η πρώτη γραφή.

Πριν από 8000 χρόνια ο άνθρωπος ξεκινάει να παρατηρεί τα ουράνια σώματα.

Πριν από 7500 χρόνια ξεκινάει η εποχή του χαλκού.
Ήταν μια εποχή των θεμελιώδους οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής, και πολιτιστικής ανάπτυξης, κατέστη δυνατή με την οικονομική πρόοδο της Νεολιθικής και παρείχε με τη σειρά της την ουσιαστική βάση για τις καινοτομίες της εποχής του Μπρούτζου.

Πριν από 5.500 χρόνια Ξεκινάει η Εποχή του Μπρούτζου. Ο άνθρωπος επιτυγχάνει την τήξη του χαλκού και του κασσίτερου από μεταλλεύματα. Δημιουργεί νέα εργαλεία και τεχνολογικά επιτεύγματα. Μεγάλοι πολιτισμοί δημιουργούνται.



5.200 χρόνια πριν, ο παγκόσμιος πληθυσμός του Homo Sapiens είναι περίπου 250 Εκατομμύρια.

Πριν από 4.800 χρόνια, ο άνθρωπος εφευρίσκει το σαπούνι.

4.500 χρόνια πριν, ο Μεγάλος κατακλυσμός.

Πριν από 4.000 χρόνια ο άνθρωπος φτιάχνει γυαλί και εφευρίσκει το πιρούνι.

Πριν από περίπου 3.200 χρόνια, ξεκινάει η εποχή του σιδήρου. Ο άνθρωπος ανακαλύπτει νέες τεχνικές τήξης σε υψηλότερες θερμοκρασίες και καταφέρνει να λιώσει ορυκτό σίδηρο και να τον ενώσει με άνθρακα, φτιάχνοντας έτσι το ατσάλι.

Συνεχίζεται...[PART 4]

1 σχόλια :

Antoine είπε...

Σε κάνει να αναρωτιέσαι τι ακολουθεί! Πόσο εύθραυστος είναι σήμερα ο Homo sapiens και είναι άραγε σημαντικός ή η αξία του είναι ίδια με της μύγας για το σύμπαν.

Δείτε Επίσης:

Popular Posts

Video

Ads

Από το Blogger.

Multimedia Updates