6/23/2008

Πόσο δύσκολο είναι τελικά να γίνουν κάποια πράγματα στην Ελλάδα, που θα ωφελήσουν τους πολίτες και την ποιότητα της ζωής τους σε αυτήν. Πραγματικά από όπου κι αν το εξετάσει κανείς το θέμα θα καταλήξει στο ότι απλά έχουμε να κάνουμε με άτομα που κατέχουν τις θέσεις εξουσίας , χωρίς να έχουν ίχνος οράματος. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.
Ο τωρινός πρωθυπουργός και το κόμμα του βρισκόντουσαν στην αντιπολίτευση σχεδόν 20 χρόνια και παρόλο που ήρθαν στην εξουσία με τις καλύτερες προϋποθέσεις, κατάφεραν σε 5 χρόνια να χειροτερέψουν τα πράγματα. Οι δε προηγούμενοι δυστυχώς δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την μετριότητα που σήμερα ονομάζουμε Έλληνες πολιτικούς και ελληνική πολιτική. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό; Το ακόμη πιο περίεργο δε είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι που εδώ και 30 χρόνια διαμορφώνουν το μέλλον της χώρας, εξακολουθούν να κάθονται στα έδρανα της βουλής! Μα κύριοι δεν είσαστε ούτε για κλάματα, αξιοπρέπεια δεν υπάρχει καθόλου;
Ωπ! τώρα μου ήρθε...
Καλά αυτοί δεν έχουν αξιοπρέπεια, εμείς που τους βάζουμε εκεί έχουμε;
Ποιος είναι πιο ηλίθιος; Ο ηλίθιος; ή αυτός που τον ακολουθεί;
Τι να πω, φαίνεται πως πάνω απ΄ όλα βρισκόμαστε εμείς και η ανεύθυνη και ασύδοτη κοινωνία την οποία στηρίζουμε με κάθε τρόπο.

Η χώρα μας χρειάζεται άμεσα, κατά την γνώμη μου τα παρακάτω:

1. Απεξάρτηση από το πετρέλαιο έως το 2015 με την δημιουργία αιολικών και ηλιακών πάρκων (να πουλάμε εμείς ενέργεια και όχι να την αγοράζουμε)

2. Κίνητρα αγοράς υβριδικών αυτοκινήτων τύπου απόσυρσης δεκαετίας 90

3. Μετατροπή των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά και του Πειραιά σε σύγχρονα ναυπηγία με στόχο την αναβάθμιση της χώρας σε πραγματική δύναμη στην ναυσιπλοΐα

4. Μείωση του άδικου φόρου προστιθέμενης αξίας από 19% σε 9%

5. Μείωση του Φόρου στις επιχειρήσεις στο 10%

6. Αύξηση του φόρου στα εισοδήματα άνω των 80.000 ανα έτος.

7. Φόρος στις άνω των 1000 μετοχές.

8. Δημιουργία εργοστασίων συναρμολόγησης οπλικών συστημάτων

9. Μείωση του ποσοστού των εξοπλισμών όπλων από 4,7% σήμερα σε 3% του ΑΕΠ

10. Φόρος στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ

Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες και για άλλα πράγματα για τα οποία οι πολιτικοί μας θα μπορούσαν να έχουν κάνει τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά δυστυχώς πρέπει να δουλέψω με τρεις και εξήντα για να ζήσω σε μια χώρα που δεν σέβεται του πολίτες της, που μας αναγκάζει να αναπνέουμε δηλητήρια, που μας αναγκάζει να πληρώνουμε απίστευτα ποσά για την δωρεάν παιδεία, που μας επιβάλει να ζούμε με ένα χαμηλό επίπεδο μόρφωσης, που μας βομβαρδίζει καθημερινά με τα κατορθώματα των "άξιων" κατά τα άλλα πολιτικών της.

Άντε και καλή μας μέρα.

Δείτε Επίσης:

Popular Posts

Video

Ads

Από το Blogger.

Multimedia Updates