12/10/2008
Αγαπητοί κατέχοντες την εξουσία, και εσείς παιδιά τούτης της κοινωνίας δεν είστε;

Πότε επιτέλους θα καταλάβετε ότι όσο εσείς δεν αλλάζετε τόσο η κοινωνία θα σας γυρίζει την πλάτη!

Πότε θα αντιληφθείτε πως όλα αυτά τα χρόνια σήψης θα γυρίσουν πίσω σαν μπούμερανγκ από τα ίδια σας τα παιδιά, αυτά που δεν μεγαλώσανε όπως εσείς σε κλειστές, απληροφόρητες κοινωνίες;
Που δεν θέλουν να μεγαλώσουν με το πρότυπο του δημοσίου υπαλλήλου που εσείς τους προβάλετε ως σίγουρη και ασφαλή δουλειά!

Που αντιλαμβάνονται ότι τα παλιότερα και καθιερωμένα από εσάς, ξεπερασμένα συστήματα εξουσίας δεν μπορούν να λειτουργούν στη εποχή τους!

Που καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος μας βασίζεται σε συμβιωτικά πρότυπα και όχι σε ατομικά!

Που αντιλαμβάνονται αντίθετα με σας ότι αν χαθεί το οξυγόνο από τον πλανήτη θα επηρεαστούν οι πάντες, ακόμα κι εκείνοι που μένουν σε μεγάλα σπίτια και ταξιδεύουν τις θάλασσες με τα πολυτελή τους γιοτ!

Τα παιδιά σας δεν θέλουν τον ανταγωνισμό μεταξύ, αδελφών, φίλων, μανάδων ,μπαμπάδων, δασκάλων, καθηγητών, εργολάβων, εμπόρων, ομάδων....Θέλουν τη συνεργασία τους!

Τα παιδιά σας δεν θέλουν να ζουν σε ένα κόσμο που το χρήμα κυβερνάει τα πάντα στη ζωή τους από τη μέρα που γεννιούνται έως τη μέρα που θα πεθάνουν!

Δεν θέλουν να χάνουν την ανθρώπινη τους ανάγκη για γνώση μέσα από το άθλιο παιδαγωγικό σύστημα που κάποιοι δημιούργησαν πριν 100 και βάλε χρόνια, σχετικό τότε ,άσχετο τώρα!

Δεν θέλουν να λειτουργεί η κοινωνία με βάση το προσωπικό κέρδος και τον τυφλό, ανήθικο ανταγωνισμό!

Θέλουν να σπουδάσουν τέχνες και επιστήμες όχι όμως για να τα κονομήσουν όπως παλιά μαθαίνατε εσείς, αλλά για να δημιουργήσουν!

Αηδιάσουν όταν σε έρευνες που γίνονται, ακούν πως όλοι τους λένε ψέματα και πρώτα από όλους εσείς!

Αναζητούν διέξοδο απο το αδιέξοδο των ναρκωτικών που εσείς διακινείτε!

Σιχαίνονται την βια αλλά γνωρίζοντας μόνο αυτήν, που εσείς για χάρη του κέρδους, τους προβάλετε καθημερινά απο τα ΜΜΕ, την αναζητούν σε κάθε ευκαιρία!

Παραβαίνουν τους νόμους που εσείς, οι δημιουργοί τους, πρώτοι παραβιάζετε!

Δεν θέλουν να ζουν σε έναν κόσμο που το μεγαλύτερο αγαθό, η ελευθερία, είναι μόνο ελευθερία στα χαρτιά!

Αντίθετα με εσάς που η ζωή των ανθρώπων έχει αξία μόνο όταν κάποιος δουλεύει για να παίρνει δάνεια και να αγοράζει άχρηστα πράγματα, για αυτούς η ζωή έχει αξία ακόμα και για εκείνους που δεν δουλεύουν και δεν τα αγοράζουν!

Τα παιδιά σας είναι πια 15, 20, 30, 40...χρονών κι όμως ακόμα ζουν σε αυτή την κοινωνία όπου εσείς ορίζετε πως θα λειτουργούν τα πράγματα, αλλά γνωρίζουν πόσο κακοί διαχειριστές είστε.

Στην εποχή μας που το χρηματο-οικονομικό σύστημα είναι άσχετο και το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί τους ελάχιστους, εσείς ακόμα θέλετε εργάτες, ανθρώπους που με τον μόχθο τους, είναι εκείνοι που δημιουργούν τα πάντα.

Στην εποχή μας όπου η τεχνολογία έχει φτάσει σε τέτοια σημεία ώστε να μην βλάπτουμε τον πλανήτη, να υπάρχει φαγητό για όλους, να υπάρχει ολοκάθαρη ενέργεια να υπάρχουν τα πάντα για τους πάντες, εσείς φοβάστε μήπως κάτι αλλάξει, μήπως τα κατεστημένα συστήματα που δημιουργήθηκαν αιώνες πριν, πάψουν να λειτουργούν.

Η ιδέα και μόνο ότι εσείς οι ίδιοι, αλλά και οι ιδέες σας, είσαστε πια ξεπερασμένοι, σας φοβίζει όσο τίποτε άλλο.

Για αυτό το λόγο, εσείς που ελέγχετε αυτό το παρωχημένο σύστημα, πρέπει να κάνετε ότι περνά από το χέρι σας για να φοβίσετε και τους υπόλοιπους, ακόμα και αν για να γίνει αυτό θα πρέπει να στιγματιστούν άνθρωποι για την υπόλοιπη ζωή τους ή ακόμα και να πεθάνουν τα παιδιά των άλλων, αρκεί να μην αλλάξει τίποτα...αρκεί να μην αλλάξετε εσείς....

Η αλλαγή δεν ξεκινάει από τον βαρύγδουπο λόγο ενός πολιτικού, ούτε με το να γράφεται η λέξη "Αλλαγή" με μεγάλα γράμματα σε τεράστια ταμπλόιντ! Η αλλαγή γεννιέται και ξεκινάει από την καρδιά μας και παίρνει σάρκα και οστά όταν χρησιμοποιήσουμε μυαλό μας.

Τα παιδιά σας θα αλλάξουν τα παρωχημένα συστήματα που δεν καταφέρατε να αλλάξετε εσείς.

Εσείς κύριοι που κυβερνάτε επί αιώνες με τον ίδιο τρόπο τούτο τον κόσμο, θα γραφτείτε στη ιστορία σαν οι πιο ανόητοι άνθρωποι που υπήρξανε ποτέ.

Για εσάς δεν θα γραφτούν τραγούδια και ποιήματα που θα υμνούν τα κατορθώματα σας από τις μελλοντικές γενιές.

Και τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους, θα γελούν με το πόσο αφελείς και αυτοκαταστροφικοί υπήρξαν όλα αυτά τα χρόνια οι παππούδες τους.

Μπορείτε όμως να αλλάξετε τα πράγματα από τώρα, ελάτε μην φοβάστε...θα σας βοηθήσουμε εμείς...τα παιδιά σας.

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικά ειπωμένα Νίκο, ευχαριστώ. Κρατάω πάνω απ' όλα τις πολύ ευγενικά κι ανθρώπινα διατυπωμένες λέξεις-κλειδιά: «συμβίωση», «δημιουργία», «συνεργασία».

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικό post. ΔΕν υπάρχει κάτι να συμπληρώσω ή να κάνω ένσταση. Την καλημέρα μου Νικόλα.

Antoine είπε...

Απίθανη τοποθέτηση! Δεν υπάρχει τίποτα να της προσθέσεις. Μπράβο

Δείτε Επίσης:

Blog Archive

Popular Posts

Video

Ads

Από το Blogger.

Multimedia Updates